(placeholder)

Skjelbreidvannet

Jan Mortens hytte

(placeholder)

Hytten

Hytten:

Hytten ble bygd i 1978 som overnattingssted i forbindelse med jakt og fisketurer. Den ligger idyllisk til ved skjeldbreidvannet som er drikkevannsforsyningen for Agdenes kommune. Hytten har de siste årene gjennomgått flere oppgraderinger som bl.a nytt kjøkken, stor veranda og elektrisitet.

Hytten har seks sengeplasser fordelt på to rom. Et rom med to køyesenger og et rom med dobbeltseng. Resten av hytten består av stue, spisested og kjøkken i samme rom. Hytten varmes opp med vedfyring og kjøkkenet har to propanbluss. Hytten er utstyrt med lampetter i alle rom og ved hver sengeplass. Det er Radio/CD spiller, TV og dekoder fra Canal Digital i hytten men abbonementskort fra canal digital må medbringes selv. Det er montert et 210AH batteri som lades med solcellepanel og dette bruker å holde til en helg med lys, radio og lett TV bruk. Hytten har bensinaggregat som gir 220V og som lader batteriet om nødvendig. Det er et enkelt utedo ved hytten.

Vann/drikkevann hentes fra skjelbreidvannet like ved hytten. På vinterstid benyttes isborr for å få tilgang til vannet.


Ørretfiske:

Skjelbreidvannet tilbyr mulighet for fiske av ørret, men vil man fiske bør man heller ta turen til Rangvatnet. Rangvatnet ligger 1,5 - 2 timers gange fra hytten, evt. ca 2 km fra bil-skogsvei. Vi kan tilby leie av båt, motor og 4 garn. Det er også tillatt å bruke andre fiskeredskaper, men det vil eieren av vannet orientere nærmere om. For mere informasjon ang rangvatnet se www.overstu.com


Sjøfiske:

Se www.overstu.com for leie av båter i Tennelsbukta ved Lensvik.


Praktiske opplysninger:

Hytten ligger ca 10 km unna Lensvik hvor det er bl.a. butikk, bensinstasjon, kro og pub.


Praktiske opplysninger:

Det er bilvei frem til skjelbreidvannet. Det siste stykket av veien er låst med bom. Nøkkel utleveres ved utleie. Fra parkeringsplassen kan man gå langs skogsvei eller benytte båt for å komme til hytten. På vinterstid benyttes ski langs skogsvei.